Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Clydesdalen rakenne  (Vapaasti suomennettu Clydesdalen rotumääritelmästä)

Clydesdalen säkäkorkeus on n. 164-182cm (tammat) ja 173-185cm (oriit). Yleisimmät värit ovat ruunikko ja tummanruunikko, mutta myös kimo, musta ja sekakarvainen, sekä päistärikkö ovat esiintyneet väreinä. Rungossa voi olla isoja valkoisia merkkejä.

 

 

Clydesdale muistuttaa hyvin paljon shirehevosta. Pää on pitkä ja iso, mutta melko kapea suhteessa muuhun runkoon, kuonopii on mieluiten suora. Korvat ovat kapenevat ja sopusuhtaiset, silmät mantelinmuotoiset ja älykkäät. Kaula on pitkä, lihaksikas, kaareva ja leveästi kiinnittynyt. Säkä on selväpiirteinen, selkä lyhyt ja leveä (voi olla jonkin verran painunut). Lanne on lyhyt, leveä ja lihaksikas, sekä lautanen pitkä, leveä ja melko luisu. Häntä on ylösasettunut ja koristellaan elegantisti näyttelyihin. Lapa on lihaksikas ja hyväasentoinen (hyvä längensija) ja rintakehä on syvä ja leveä.

Jalkojen tulee olla selväpiirteiset. Sääriluiden tulee olla litteät ja kovat ja melko pitkät. Vuohiskarvoitus on silkkistä, runsasta etupolven ja kintereen takapuolelta alaspäin. Kaviot ovat kovat ja vahvat ja kannat ovat avoimet.

Liikkeet ovat tahdikkaat. Ne eivät saa olla liian lyhyet. Ravissa hevosen tulee taivutta polviaan ja kintereitään, ja liikkeessä tule kavion pohja näkyä takaapäin.